Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس فوتبال می‌گوید بدون مدیریت صحیح و تقویت تیم ملی نمی‌توان با اتکا به انگیزه و دلاوری بازیکنان ایرانی در جام جهانی مقابل انگلیس و آمریکا موفق شد.

بیژن ذوالفقارنسب در گفت و گو با ایران اکونومیست، درباره گروه تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر متشکل از تیم های انگلیس، آمریکا و برنده پلی آف اروپا (برنده دیدار ولز – اوکراین یا اسکاتلند) و احتمال موفقیت ایران در این گروه گفت: در دنیای فوتبال، همه چیز به خصوص نتایج مسابقات و بازی‌های این سطح، در گرو عملکرد مدیریتی یک تیم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صحبت من به این نیست که مدیران بازی کنند بلکه موفقیت در گرو برنامه‌ریزی خوب و اجرای آن‌ها است. خیلی از کشورهای اروپایی مثل آلمان، با یک مدیریت اقتدارگرایانه، توانستند در سال ۲۰۱۴ قهرمان جهان شوند. تیم جوانان این کشور، بهترین کشور دنیا شد اما با تغییر مدیریت، آلمان با آن عظمت، یک نزول تعجب برانگیز را پشت سر گذاشت. به این دلیل که برنامه، مدیر و ساختار عوض شد. آنجا بهترین مثالی است که می توان برای فوتبال ما زد.

*هنوز مدیریت و رهبری تیم ملی ایران مشخص نیست

مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران با اشاره به شرایط فوتبال ایران اظهار کرد: نمی دانم مدیریت فوتبال ایران تا شروع مسابقات چه تغییرات مثبتی را خواهد داشت. تیم ملی ایران در بازی های مقدماتی به هر صورت نتیجه گرفت. خیلی‌ها این موفقیت را به بازیکنان خارجی، بعضی‌ها به مربی و بعضی‌ها به شانس‌هایی که آوردیم، منتصب می‌دانند. این مسائل با استدلال‌های مختلفی مطرح می‌شود. شما از من سوال کردید که می‌گویم نتیجه فوتبال ما به هیچ وجه قابل پیش‌بینی نیست چرا که هنوز مدیریت واحد و رهبری تیم مشخص نشده است.

*به کادر مربیگری مقتدر برای موفقیت در جام‌جهانی نیاز داریم

او ادامه داد: من می‌گویم باید مدیریت علمی و فوتبالی بر تیم ملی ایران حاکم باشد. مدیریت تیم ما باید در خور بازیکنان ما باشد که اگر این اتفاق بیافتد ما شانس برگزاری مسابقات آبرومندی را خواهیم داشت. این شانس را داریم که از مرحله اول جام جهانی صعود کنیم اما این تغییرات در تیم ملی تا به امروز رخ نداده است. هنوز علائمی از تغییر مثبت در مدیریت تیم ملی دیده نشده است. به صورت شایعه صحبت می‌شود اما اگر شرایط به همین منوال باشد افق روشنی را نمی‌بینم. شاید شرایط کنونی ما برای سطح انتخابی جام جهانی کافی باشد اما برای سطوح بعدی به کادر مربیگری مقتدر نیاز داریم که تیم را به مقصد برساند و نتایج خوبی کسب کند.

* نمی‌گویم الزاما کادرفنی تغییر کند

ذوالفقارنسب در واکنش به اینکه اینطور از صحبت‌هایش برداشت می‌شود که ظاهرا او موافق تغییر سرمربی تیم و انتخاب یک کادرفنی باتجربه و با دانش‌تر است، گفت: می‌توان این را استاندارد قرار دارد اما نمی‌گویم الزاما باید این کار انجام شود. من مدیریت فوتبال را جدای از مربیگری فوتبال می‌دانم. به خصوص در این مقطع زمانی ما بحران شدیدی را در فوتبال‌مان داریم. افراد کارآمد، شایسته، با تحربه و با حمایت های درست از سوی نهادهای دولتی را در فدراسیون فوتبال نمی‌بینم. من مدیریت بین‌المللی فوتبال را در کشورمان نمی‌بینم. این را با قاطعیت می‌گویم که مدیریتی که بتواند عملکرد خوبی برای جام جهانی داشته باشد هنوز موجود نیست. مدیریت خوب شامل برنامه ریزی، بازی های تدارکاتی و بازی کردن در موقعیت اقلیمی مشابه با شرایط قطر است.

* موفقیت در آسیا به معنی وجود افراد توانمند در تیم ملی نیست

این کارشناس فوتبال با بیان اینکه بازی‌های خوب و محک زدن بازیکنان نیازمند یک مدیریت قوی و ورزشی است، خاطرنشان کرد: یک مدیریت خوب و بین المللی برای چنین شرایطی نیاز داریم که در حال حاضر آز آن برخوردار نیستیم. البته نشدنی هم نیست و می‌تواند مدیریت خوب را به صورت مقطعی به خدمت بگیرند. من جرات نمی‌کنم بگویم که مدیریت باید تغییر کند چرا که فوری می‌گویند ذوالفقارنسب می‌گوید مربی باید تعویض شود اما یک مدیر خوب او (اسکوچیچ) را به تغییرات مثبت و اصول ورزشی قانع می‌کند. نمی‌گویم شانس آوردیم و به جام جهانی صعود کردیم بلکه با همه بی‌توجهی‌ها و اتفاقات گوناگونی که رخ می‌دهد، ما باز هم می‌توانیم با اقتدار از گروه‌مان در آسیا به جام جهانی صعود کنیم. اگر در جام ملت‌های آسیا هم بازی می‌کردیم، به همین راحتی می‌توانستیم موفق شویم. این مسئله به معنی وجود افراد توانمند در بخش مدیریتی نیست. بلکه قابلیت فوتبال ما را نشان می‌دهد که بازیکن بسیاری را داشتیم که در راه صعود تیم به جام جهانی بازی کردند و نقش داشتند.

وی با اشاره به پیشرفت بازیکنان لژیونر در فوتبال اروپا گفت: همه افراد دخیل در موفقیت ایران به میمنت و لطف حضور در سطح بالاتر فوتبال، شخصیت پیدا کردند و کیفیت فیزیکی آن‌ها بهتر شد. سطح درک و آگاهی ورزشی آن ها بالاتر رفت. از همه مهم‌تر شخصیت خوبی پیدا کردند. من برخی از این بازیکنان را از ۱۶ سالگی می‌شناسم. می‌دانم چه تغییرات اثرگذاری در فوتبال‌شان ایجاد شده و سالم‌تر، درست‌تر و منظم‌تر شدند. یک نفر از این فوتبالیست‌ها دوست و فامیل من نبودند و من فقط شاهد پیشرفت‌شان هستم.

*اگر اسکوچیچ ماندگار است، برنامه‌هایش را اجرا کنند

ذوالفقارنسب با بیان اینکه ایران تا رسیدن به قله فوتبال بین‌المللی فاصله دارد، گفت: اعتقاد دارم که مدیریت فوتبال ما تا رسیدن به متوسط فوتبال بین‌المللی خیلی فاصله دارد. امیدواریم که تصمیمات صحیحی از سوی وزارت، فدراسیون، باشگاه و مربیان و اسکوچیچ که خیلی زحمت کشیده، رخ دهد. اگر قرار است او (اسکوچیچ) ماندگار شود، بروند و برنامه‌های او را اجرا کنند.

این کارشناس فوتبال به مقایسه شرایط فعلی ایران و آمریکا با شرایط دو تیم در جام جهانی ۹۸ فرانسه پرداخت و گفت: من تیم ملی فعلی خودمان را با تیم سال ۹۸ مقایسه می کنم. تیم‌ملی ما در جام جهانی ۹۸، بهترین تیم دوران فوتبال ما بود. از دید بین المللی شاید ۲۰ درصد از اهالی فوتبال بازیکنان ما را می‌شناختند. در ان مقطع ما فقط یکی، دو بازیکن در باشگاه‌های آلمانی داشتیم. در آن مقطع اعتبار و جایگاه خاصی را برای ایران ۹۸ متصور نبودند تا اینکه به بازی آخر با آمریکا رسیدیم اما فکر می‌کنم الان وضعیت فرق می‌کند و نسبت به آن موقع خیلی بیشتر در فوتبال بین‌المللی دیده می شود. ما در جام جهانی ۹۸ خوب بازی کردیم. علی رغم مدیریت ضعیف در آن مقطع زمانی، بازیکنان خیلی خوبی داشتیم که همه سرشار از انگیزه و شخصیت ورزشی بودند. می خواستند خودشان را به دنیای فوتبال نشان دهند. بعد از آن جام، ۵، ۶ بازیکن ما در اروپا بازی کردند.

*نمی‌توان با انگیزه و دلاوری بازیکنان جلوی انگلیس موفق شد

ذوالفقارنسب خاطرنشان کرد: الان این قضیه به گونه دیگری است. فوتبال ما نیازمند این است که فوتبال خوبی بازی کند. نمی توانید فقط با اتکا به انگیزه و دلاوری بازیکنان مقابل انگلستان نتیجه بگیرید. می توان اصلاحاتی را در درون کشور ایجاد کرد کرد که کادرفنی و بازیکنان ما تقویت شوند. نمی گویم تغییرات بنیادین ایجاد شود اما کسانی را باید داشته باشیم. نمی‌گویم الزاما مربی بیاوریم اما می‌توانیم اتاق فکر قدرتمندی ایجاد کنیم. فوتبال ما می‌تواند بین‌المللی شود. در این فاصله زمانی باقی مانده تا جام جهانی، با توجه به ضریب هوشی و توانی فوتبال‌مان، اضافه شدن یک مربی کارآمد می‌توانند تیم ملی را ۱۰ تا ۱۵ درصد ارتقاء دهد.

وی تاکید کرد: به نظرم این زیاده خواهی است که بگوییم انگلیس را با آن قدرت و آمریکایی که بهترین تیم فوتبال دوران خود را به لحاظ عملکرد فنی دارند، شکست می‌دهیم. آمریکا نسبت به سال ۹۸ بسیار جوان شده و با حضور در فوتبال اروپا صاحب تجربه شدند. ما بازیکنان زیادی در اروپا داریم اما بازیکنان این تیم شاخص تر هستند. امیدواریم فوتبال ملی خودمان را مدیریت کنیم.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: بیژن ذوالفقارنسب ، تیم ملی فوتبال ایران ، جام جهانی ۲۰۲۲ قطر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بیژن ذوالفقارنسب تیم ملی فوتبال ایران جام جهانی ۲۰۲۲ قطر فوتبال ایران جام جهانی بین المللی فوتبال ما تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۴۶۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شکست سنگین استون ویلا در انگلیس/ فیورنتینا در ثانیه های پایانی پیروز شد

دیدار‌های رفت مرحله نیمه نهایی لیگ کنفرانس اروپا برگزار شد و تیم‌های المپیاکوس یونان و فیورنتینای ایتالیا نیمی از راه صعود به فینال را پیمودند.

تیم استون ویلای انگلیس در ورزشگاه ویلاپارک میزبان المپیاکوس یونان بود که با نتیجه چهار بر دو شکست خورد. المپیاکوس برابر استون ویلا که تنها نماینده فوتبال انگلستان در رقابت‌های اروپایی این فصل و شگفتی ساز لیگ برتر انگلیس است دست به کار بزرگی زد. ایوب الکعبی ستاره این بازی بود و با هت‌تریک خود برد شیرینی را برای نماینده یونان در انگلستان رقم زد و حالا یونانی‌ها با امید‌های بیشتری در خانه به فینال لیگ کنفرانس اروپا می‌اندیشند. البته داگلاس لوئیز هم در دقیقه ۸۴ پنالتی استون ویلا را از دست داد تا این بازی با شاهکار المپیاکوس به پایان برسد.

در دیگر مسابقه، فیورنتینا در فلورانس مهمانش کلوب بروژ را با نتیجه سه بر دو شکست داد. این دیدار در حالی که تا دقایق پایانی با نتیجه تساوی ۲-۲ دنبال می‌شد و به نظر می‌رسید فیورنتینا برد در این بازی حساس در آرتمیو فرانکی را از دست داده است، اما امبالا انزولا در دقیقه ۹۱ موفق به گلزنی برای بنفش‌ها شد. گلی که در بلژیک و دیدار برگشت خیلی به آنها کمک خواهد کرد. البته کلوب بروژ از دقیقه ۶۱، ۱۰ نفره شد.

  باشگاه خبرنگاران جوان ورزشی فوتبال و فوتسال

دیگر خبرها

  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • حسینی: تمام کردن لیگ برای ما خیلی اهمیت دارد
  • مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم
  • مدیریت عجیب آمریکایی‌ها؛ بیرمنگام به دسته سوم انگلیس سقوط کرد
  • جام جهانی از تمام داوران فوتبال ایران گرفته شد | اعتراف مهم افشاریان؛ بله ما نتوانستیم
  • دلایلی که مربیان به سمت جوانگرایی نمی‌روند/ همه نتیجه‌گرا شده‌اند
  • تحمیل ایده یا مشکلات شخصیتی؛ چرا سرمربیان هلندی در فوتبال انگلیس ناکام می‌مانند؟
  • رافت: نیمکت پرسپولیس به خوبی مدیریت نمی‌شود
  • شکست سنگین استون ویلا در انگلیس/ فیورنتینا در ثانیه های پایانی پیروز شد